σεξουαλική ζωή, συχνότητα σεξουαλικών επαφών, anxiety control titika mitsopoulou, τιτίκα μητσοπούλου ψυχολόγος

Πώς να μιλήσω στον σύντροφό μου για τη συχνότητα των σεξουαλικών μας επαφών χωρίς να τον προσβάλω;

Σεξουαλική Ζωή

Γεια σας. Είμαι 25 χρονών και με λένε Μαρία. Έχω μια σχέση 2 ετών με έναν άντρα 2 χρόνια μεγαλύτερό μου. Η σεξουαλική ζωή μας δεν είναι ικανοποιητική για μένα γιατί δε βρισκόμαστε σεξουαλικά αρκετά συχνά (περίπου 1 φορά την εβδομάδα) Φοβάμαι μήπως αν του μιλήσω προσβληθεί. Τί με συμβουλεύετε;

Ένα συχνότατο πρόβλημα μεταξύ των ζευγαριών είναι η αδυναμία τους να μεταφέρουν ο ένας στον άλλον πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και προτιμήσεις, φοβούμενοι ότι θα στενοχωρήσουν και θα απομακρύνουν τον σύντροφο.

Βασικός κανόνας για την αρμονική συμβίωση και την εξέλιξη της σχέσης είναι η ανάπτυξη της δεξιότητας των δύο μελών να επικοινωνούν με θετικό τρόπο, ούτως ώστε να είναι σε θέση να συντονίζονται και να περνούν όμορφα μαζί. Είναι κρίμα χωρίς ένδειξη αρνητικής ανταπόκρισης να περιορίζετε τον εαυτό σας και να μη ζητάτε κάτι που μπορεί να σας δοθεί αρκεί να καταφέρετε να το εκφράσετε με τρόπο θετικό και όχι επιθετικό ή παθητικό.

 Σε ότι τώρα αφορά την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών δεν υπάρχει «μαγικός αριθμός». Ο επιθυμητός αριθμός είναι αυτός που ορίζουν τα μέλη της σχέσης μεταξύ τους. Επομένως, επαναπροσδιοριστείτε – και μη διστάζετε να εκφράσετε την επιθυμία σας.