προβλήματα στη σεξουαλική μου ζωή, anxiety control titika mitsopoulou, τιτίκα μητσοπούλου ψυχολόγος

Ντέπομαι να ζητήσω βοήθεια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στη σεξουαλική μου ζωή

Είμαι 28 ετών, και αντιμετωπίζω προβλήματα στη σεξουαλική μου ζωή. Δεν έχω πάει σε κάποιον επαγγελματία γιατί ντρέπομαι πολύ για το πρόβλημά μου και δεν ξέρω πως θα του ακουστεί. Έχω μιλήσει σε φίλο, αλλά δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τι μπορώ να κάνω για να βρω τη δύναμη να κάνω το πρώτο βήμα και να κλείσω κάποιο ραντεβού;

Είναι σύνηθες οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή να δυσκολεύονται να μιλήσουν σε κάποιον άγνωστο άνθρωπο – ακόμα και αν πρόκειται για επαγγελματία – για θέματα γύρω από την σεξουαλικότητά τους, από φόβο μήπως εκτεθούν και γίνουν αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού.

Συναισθήματα όπως ντροπή, απογοήτευση, θλίψη, θυμός είναι φυσιολογικό να υπάρχουν όταν καλούμαστε να μοιραστούμε ένα τόσο προσωπικό θέμα. Παρόλα αυτά σκέψου αγαπητέ κύριε/κυρία τι πρόκειται να κερδίσεις εάν κάνεις αυτό το πρώτο βήμα (που δεν σου κρύβω αρχικά θα αισθανθείς λίγο άβολα). Στη συνέχεια θα νιώσεις τουλάχιστον περήφανος-η που μπήκες στη διαδικασία.

Μια σεξουαλική δυσλειτουργία που διατηρείται και διαιωνίζεται υποβαθμίζει την σεξουαλική υγεία και την ποιότητα της ζωής σου. Αντιθέτως μια σεξουαλική δυσλειτουργία σήμερα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά αρκεί να αναζητήσεις βοήθεια από εξειδικευμένο επιστήμονα που θα σε ακούσει με προσοχή με κύριο μέλημά του να σε βοηθήσει και όχι να σε κρίνει.