μειωμένη στύση,δυσκολίες στη σεξουαλική ζωή, anxiety control titika mitsopoulou, τιτίκα μητσοπούλου ψυχολόγος

Αντιμετωπίζω δυσκολίες στη σεξουαλική μου ζωή

μειωμένη στύση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που έχω. Τον τελευταίο μήνα είμαι ερωτευμένος με μια κοπέλα η οποία όμως είναι παντρεμένη. Εκείνη με την σειρά της με αγαπάει πάρα πολύ.  Δεν μπορεί όμως να προχωρήσει σε σχέση μαζί μου γιατί θα πρέπει να χαλάσει την οικογένεια της και έχει αρχές που δεν την αφήνουν να προχωρήσει.

Είμαστε κάθε μέρα μαζί λόγω δουλειάς. Εκφράζουμε τα συναισθήματα που έχουμε μεταξύ μας. Γεμίζουμε τις καρδιές μας και τις ψυχές μας και πηγαίνει ο καθένας στο σπίτι του. Το πρόβλημα όμως που παρουσιάστηκε σε μένα είναι σωματικό. Με ερεθίζει εγκεφαλικά αλλά δεν έχω στύση. Αντιθέτως πονάει ο δεξιός όρχης μου για την υπόλοιπη μέρα. Τι μου συμβαίνει?

μειωμένη στύση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ Γ,

η συναισθηματική σου επικοινωνία με την κοπέλα που σε ενδιαφέρει όπως περιγράφεις είναι σε καλό δρόμο. Παρόλα αυτά τα αντικειμενικά προβλήματα της σχέσης ίσως να δυσκολεύουν την ερωτική σας επικοινωνία. Το άγχος και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται εξαιτίας εξωγενών παραγόντων ή πεποιθήσεων των συντρόφων μπορεί να μειώσουν την ερωτική διέγερση και να προκαλέσουν προβλήματα στη στύση του άντρα.

Διάφορα ερεθίσματα, ψυχολογικά ή σωματικά, όπως π.χ. φόβος, πόνος, αρνητικές σκέψεις, μπορούν να περιορίσουν αρχικά τη σκληρότητα της στύσης και να επιφέρουν χαλάρωση του πέους. Βασικά στοιχεία που πρέπει να παρατηρήσεις για να κρίνεις αν αντιμετωπίζεις στυτική δυσλειτουργία είναι η παρουσία ή απουσία φυσιολογικών πρωινών ή/και νυκτερινών στύσεων, η ξαφνική ή όχι έναρξη του προβλήματος, καθώς και η παρουσία φυσιολογικών στύσεων μετά από σεξουαλικό ερεθισμό ή με άλλη ερωτική σύντροφο.

μειωμένη στύση

Καμιά φορά όταν η σεξουαλική επιθυμία είναι παρατεταμένη και η ένταση / ή ορμή «δεν εκτονώνονται ή συγκρατούνται» μπορεί να έχουμε σωματική ενόχληση ή πόνο. Όλα τα παραπάνω είναι μόνο κάποιες υποθέσεις σχετικές με τις πληροφορίες που μου αναφέρεις. Προκειμένου να έχεις μια ολοκληρωμένη και ορθή εκτίμηση για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης σου είναι απαραίτητο να επισκεφτείς πρώτα έναν ειδικό γιατρό ανδρολόγο/ουρολόγο. Έτσι θα αποκλειστούν τα οργανικά αίτια τόσο του πόνου, όσο και της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε περίπτωση που ο οργανικός παράγοντας αποκλισθεί μπορούμε να ανιχνεύσουμε τους ψυχολογικούς παράγοντες που πιθανά σε επηρεάζουν