Βιογραφικό

Η Τιτίκα Μητσοπούλου είναι Ψυχολόγος (αρ.αδ. 6860/02).

Oλοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου έλαβε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική και την Παιδοψυχιατρική. Σήμερα διεξάγει στην Ιατρική Σχολή του ιδίου Παν/μιου την διδακτορική της διατριβή, με θέμα τη σύντομη θεραπευτική αντιμετώπιση της Διαταραχής Πανικού και της Αγοραφοβίας.

Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά με εξειδίκευση στην εφαρμογή συμπεριφορικών ψυχολογικών παρεμβάσεων στις διαταραχές άγχους, στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και στις σχετιζόμενες με αυτή διαταραχές, στην μετατραυματική διαταραχή, στις διαταραχές σωματικών συμπτωμάτων, στην κατάθλιψη,  και στις ψυχοσεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Από το 2002 είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ), όπου διδάσκει, εκπονεί επιστημονικές μελέτες και ασκεί εποπτεία σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει και άλλες πολυετείς συνεργασίες με το Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο, την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμμετέχει συστηματικά με ανακοινώσεις σε συνέδρια, σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ παράλληλα συγγράφει ψυχολογικά άρθρα για το ευρύ κοινό και εκπαιδευτικό – κλινικό υλικό.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ:

Στους επιστήμονες που τόσο με τις γνώσεις τους, όσο και με το παράδειγμά τους, αφειδώς και ακούραστα με εμπνέουν, με στηρίζουν και με προτρέπουν να μη σταματώ ποτέ την μετεκπαίδευση και την εμπειρική τεκμηρίωση της δουλειάς μου. Το σημαντικότερο μέρος της κλινικής εξειδίκευσής μου το χρωστάω στον Γιάννη Κασβίκη. Σταθμοί στην επαγγελματική μου πορεία υπήρξαν οι συνεργασίες μου με τον Παναγιώτη Ουλή, την Μαρία Λιβανού και τον Βένο Μαυρέα.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την κάθε μορφής υποστήριξη από την οικογένειά μου και τον σύζυγό μου.

Η εργασιακή καθημερινότητα θα ήταν πολύ πιο κουραστική και άχρωμη χωρίς την συνδρομή και την άρτια συνεργασία με αξιόλογους συνάδελφους και εκπαιδευόμενους που με κάνουν περήφανη.

Τέλος η κλινική μου εμπειρία θα ήταν σίγουρα πιο φτωχή αν δεν υπήρχαν όλοι όσοι, όλα αυτά τα χρόνια με εμπιστεύτηκαν, στην θεραπεία των ψυχολογικών τους προβλημάτων.

 

Κάθε φορά που αποχαιρετιόμαστε έχοντας καταφέρει να γίνετε οι θεραπευτές του εαυτού σας, μου ενισχύετε τον σημαντικότερο λόγο που θέλω να κάνω αυτή και μόνο αυτή την δουλειά.

 Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

 

Τιτίκα Μητσοπούλου