Πάρε τον έλεγχο

Πάρε τον Έλεγχο

Πάρε τον έλεγχο, anxiety control titika mitsopoulou, τιτίκα μητσοπούλου ψυχολόγος

Εν αρχή ην η πρόληψη.

 

Είναι προς όφελος σου να πάρεις τον έλεγχο του άγχους σου πριν χρονίσουν τα συμπτώματα ή εγκατασταθεί η διαταραχή. Γλιτώνεις κόπο, χρόνο και κόστος όσο πιο έγκαιρα ζητήσεις βοήθεια και πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητες επιτυχημένης έκβασης της ψυχοθεραπείας.

 

Απάντησε στις παρακάτω δύο ερωτήσεις και μάθε αν πράγματι χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια:

 

Νιώθω πολύ αγχωμένος τι να κάνω;

 

  1. Έμφανίζεις σωματικά συμπτώματα άγχους, κρίσεις πανικού, έχεις σκέψεις που σε αγχώνουν ή κάνεις καταστροφολογικά σενάρια που σου προκαλούν σημαντική δυσφορία;

Ναι        Όχι

Ή/και

 

  1. Το άγχος σου παρεμποδίζει την απόδοσή σου στη δουλειά, στο σχολείο ή επηρεάζει τις σχέσεις σου με την οικογένεια, τους φίλους, τον σύντροφό σου;

Ναι        Όχι

Αν απάντησες ναι σε 1 από τις 2 ή και στις 2 ερωτήσεις, πιθανά αντιμετωπίζεις προβλήματα με το άγχος σου ή έχεις κάποια διαταραχή άγχους. Στην ενότητα του άγχους μπορείς να ενημερωθείς. Κλείσε ένα ραντεβού διαγνωστικής αξιολόγησης με Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο για να μάθεις εάν πράγματι πάσχεις από μια αγχώδη διαταραχή και δες εδώ ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές σου.

Αν απάντησες όχι και στις 2 ερωτήσεις, πιθανά διανύεις μια περίοδο ζωής με περισσότερο άγχος ή στρες από όσο έχεις συνηθίσει. Όταν αυτό δεν σε εμποδίζει να τα βγάλεις πέρα στην καθημερινότητά σου και δεν σου προκαλεί σημαντική δυσφορία ή στεναχώρια, μπορείς να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο μόνος σου, μέχρι να το ρυθμίσεις. Στην ενότητα αυτοβοήθεια θα βρεις τεχνικές διαχείρισης άγχους και συμβουλές που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

 

Πάρε τον έλεγχο, anxiety control titika mitsopoulou, τιτίκα μητσοπούλου ψυχολόγος